Afvalverwerking met Renewi

Inkopen afvalverwerking

Schoolinkoop koopt de duurzame afvalverwerking in bij Renewi en Netwerk NV. Beide afvalverwerkers hebben veel ervaring in de Nederlandse onderwijsmarkt en onderscheiden zich met een lokale service en een breed productaanbod.

 

Samen met Renewi en Netwerk NV kan Schoolinkoop je onderwijsinstelling helpen met duurzame afvalscheiding. Of je nu alleen restafval heeft of juist meerdere afvalstromen van elkaar scheidt, wij zorgen dat dit apart wordt opgehaald en verwerkt.

Netwerk_Schoolinkoop_Afvalverwerking

Ons totale duurzame programma

Ons duurzaamheidsprogramma bevat het faciliteren van de interne en externe afvalstromen van de school. Daarnaast wordt de leverancier gevraagd om advies en ondersteuning bij de duurzaamheidscomponent van afvalverwerking.  De afvalverwerker haalt dus niet alleen het afval op, maar kan ook ondersteunen bij het verduurzamen en de bewustmaking onder leraren, leerlingen en ouders.

Kwaliteit & gemak

De duurzame afvalverwerking is professioneel ingekocht middels een Europese aanbesteding. Bij deelname aan het collectief begeleidt Schoolinkoop de implementatie van de dienstverlening. Daarna zorgen wij voor volledige ontzorging door het contract te managen.

Duurzaamheid

Alle verschillende afvalstromen kunnen apart opgehaald, vervoerd en verwerkt worden. Daarnaast zijn wij transparant over de plaats en wijze van verwerking van jouw afval. Daarnaast zet Schoolinkoop zich samen met Renewi actief in op CO2-reductie door het communiceren van behaalde resultaten en kennisdeling tussen scholen.

B5534BD4-8272-4A25-B948-C8D415C16E27Created with sketchtool.

Aanbesteding

Schoolinkoop volgt de wettelijke Europese richtlijnen voor Europees aanbesteden. Een werkgroep van de scholen ondersteunt Schoolinkoop bij het opstellen van het programma van eisen. Schoolinkoop legt de uiteindelijke beslissingen voor aan een werkgroep.

8929CEDB-E8D1-42F8-8A42-D69EB3584BD8Created with sketchtool.

Service

Je krijgt een vaste contactpersoon voor al je vragen. Iedere gestelde vraag wordt gevolgd tot je tevreden bent. Je kunt bij problemen ook altijd contact opnemen met Schoolinkoop.

9012FBD1-17C5-48D1-AE15-4D51671B8621Created with sketchtool.

Prijzen en indexatie

Dankzij de collectiviteit en de Europese aanbesteding zij net zeer scherpe prijzen bedongen voor alle mogelijke afvalstromen. Schoolinkoop kan op basis van de huidige situatie berekenen wat deelname aan dit collectief je oplevert. Neem hiervoor contact met ons op.

Facturatie

Facturatie vindt ieder kwartaal plaats. Je kunt kiezen tussen een factuur per school of een verzamelfactuur voor het bestuur met daarin een onderverdeling naar iedere school of andere entiteit.

De overheid wil dat in 2025 55% van het huishoudelijk en bedrijfsafval gerecycled wordt. Daarom moeten bedrijven hun bedrijfsafval zo goed mogelijk scheiden, zodat recycling mogelijk is."

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

duurzame afvalverwerking rijksoverheid

Afval beter scheiden

Kinderen zijn de toekomst! Wanneer we de nieuwe generaties leren dat afval scheiden belangrijk is, maken we de wereld steeds een stapje duurzamer. Zo transformeer je een leeg flesje drinken tot een waardevolle grondstof. Met betere afvalscheiding heb je een positieve invloed op het milieu. Daarnaast kun je kosten besparen en maak je je leerlingen enthousiast voor een beter milieu. Schoolinkoop biedt in samenwerking met Lyreco diverse oplossingen voor afvalscheiding aan. Om nog meer te ondersteunen bij duurzaamheid bieden we ook een 100% circulaire modulaire afvalscheidingsunit aan. Deze unit is geproduceerd in Nederland en gemaakt van gerecycled plastic van doppen en verpakkingen (HDPE). Neem contact op met Schoolinkoop voor meer informatie. Doe je mee?

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn vereiste velden