CO2-meters in het onderwijs!

Verbeter de luchtkwaliteit in het klaslokaal

Een gezonde leeromgeving begint bij een goede luchtkwaliteit. Het meten en reguleren van CO2-niveaus in klaslokalen is essentieel voor het welzijn en de prestaties van zowel leerlingen als personeel. Bij Schoolinkoop begrijpen we dit als geen ander en bieden we een collectieve inkoopoplossing voor CO2-meters, speciaal afgestemd op de behoeften van scholen.

Ventilatie en CO2-meters spelen hierbij een cruciale rol. Een goede luchtkwaliteit resulteert namelijk in minder besmettingen en beter geconcentreerde leerlingen tijdens de les. Volgens de Rijksoverheid heeft circa 60% van de scholen in Nederland een werkende CO2-meter in ieder klaslokaal, maar 40% heeft dat om diverse redenen nog niet.

Schoolinkoop wil deze 40% ondersteunen bij het aanschaffen van kwalitatieve CO2-meters die voldoen aan de wetgeving en de daarbij behorende service. Samen zorgen we ervoor dat iedere school kan profiteren van een gezonde en productieve leeromgeving.

CO2-meter 

Een Nederlandse uitvinding met Zwitserse sensoren. De belangrijkste aspecten van een gezonde binnenlucht worden continu gemonitord. Denk aan CO2, luchtvochtigheid en temperatuur.

De gegenereerde gegevens worden online opgeslagen en zijn eenvoudig beschikbaar voor zowel gasten als beheerders. Daarnaast kunnen rapportages wekelijks of maandelijks gegenereerd worden. Ook worden beheerders gealarmeerd op het moment dat waardes bereikt of overschreden worden.

Specificaties en meer!

  • De luchtkwaliteit wordt gedurende de hele dag door de sensoren in de ruimte gemeten;
  • De sensoren sturen de gegenereerde data via Wi-Fi door naar het SmartMonitoring Dashboard;
  • Er wordt een uitgebreide analyse gemaakt;
  • Er is duidelijk te zien wat de luchtkwailiteit is per dagdeel;
  • De analyse kan gebruikt worden om te bepalen of de luchtkwaliteit voldoende is.

Iedere sensor kan gekoppeld worden aan de specifieke maatwerk software die ontwikkeld is door een Nederlands bedrijf. Daarnaast wordt er ook technische support aangeboden! Momenteel worden de software en sensoren al op duizenden plekken in Nederland gebruikt.

Kwaliteit

Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige zelf kalibrerende sensoren. De afwijking is maximaal 5%. De sensoren zijn voorzien van CO2-, temperatuur-, relatieve vochtigheidsmesters.

Goed ingekocht

De CO2-meters zijn professioneel ingekocht middels een tender. Bij deelname aan het collectief begeleidt Schoolinkoop de implementatie van de dienstverlening. Daarna zorgt Schoolinkoop voor volledige ontzorging door het contract te managen.

Wetgeving

De sensoren voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving en zijn geproduceerd door een Europees bedrijf onder Europese wetgeving. Daarnaast zijn de CO2-meters ontworpen en ontwikkeld in Nederland.

Subsidie

Scholen die kampen met acute ventilatieproblemen kunnen een subsidie aanvragen met de Maatwerkregeling Ventilatie in Scholen. Met deze regeling kunnen schoolbesturen maximaal 60% financiering vanuit het Rijk aanvragen. De CO2-meters voldoen aan de vereisten om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Prijs

Onderwijsinstellingen in Nederland ontvangen vanuit de overheid een vergoeding voor het aanschaffen van CO2-meters. Deze vergoeding wordt middels de lumpsum aan scholen uitgekeerd. De prijs van de CO2-meters valt ruim binnen deze vergoeding. Deelnemers van Schoolinkoop kunnen daarnaast twee maanden gratis gebruikmaken van aanvullende monitoringssoftware.

Service

Je krijgt een vaste contactpersoon voor al je vragen. Iedere gestelde vraag wordt gevolgd tot je tevreden bent. Je kunt bij problemen ook altijd contact opnemen met Schoolinkoop. Daarnaast geldt een standaard garantietermijn van twee jaar!

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn vereiste velden