Het belang van hygiëne in het onderwijs

Het belang van hygiëne in het onderwijs

Wist u dat er wereldwijd elk jaar 272 miljoen schooldagen gemist worden als gevolg van diarree? En dat 80% van alle besmettelijke ziekten via de handen wordt verspreid? Op 15 oktober 2018 was het Global Handwashing Day, op deze dag stonden we wereldwijd stil bij het belang van handen wassen met zeep. Door goede handhygiëne voorkomen we de verspreiding van ziektekiemen en daarmee ziekteverzuim.

Goede handhygiëne kan leerlingen en studenten helpen om gezond te leren. Het is voor hen essentieel om het belang van goede handhygiëne te begrijpen. School speelt een intrinsieke rol bij het ontwikkelen van aangeleerd gedrag. Leerkrachten kunnen als rolmodellen een belangrijke rol spelen door kinderen al vanaf jonge leeftijd te laten inzien wat het belang is van persoonlijke hygiëne.

CWS en Initial kunnen hierin ondersteunen. Het bedrijf helpt organisaties om hun hygiëne steeds verder te optimaliseren, onder andere door het delen van kennis. Speciaal voor scholen in het primair onderwijs hebben CWS en Initial lespakketten beschikbaar gesteld. Ook kunt u bij CWS en Initial terecht voor producten die de handhygiëne bevorderen.