Hoe verbeter jij de hygiëne op school?

Schoolinkoop_sanitaire producten aanbesteding_onderwijs
Hoe verbeter jij de hygiëne op school?

Samen een veilige leeromgeving creëren voor je leerlingen en werknemers. Dit is sinds de pandemie makkelijker gezegd dan gedaan. Het ziekteverzuim van docenten is gestegen en daarmee ook de verzuimkosten, de extra werkdruk op het personeel en de achterstanden van de leerlingen. Eén van de redenen van het ziekteverzuim is de verspreiding van bacteriën en virussen. Combineer de volgende drie stappen of voer ze afzonderlijk uit en verbeter zo de hygiëne op jouw school!

Hier volgen drie tips van CWS over hygiëne in het onderwijs:

Handhygiëne
Het regelmatig wassen van je handen is het meest effectieve middel om de verspreiding van virussen aan te gaan. Om die reden is het belangrijk om je leerlingen en werknemers te stimuleren om de handen goed en regelmatig te wassen.

Toilethygiëne
Reinig de toiletbril met huidvriendelijke desinfectiemiddel en vermijd het verspreiden van virussen. Dit is vooral noodzakelijk op drukke toiletruimtes.

Luchtreiniging op school
Onvoldoende luchtverversing vergroot de kans op besmettingen. Kleine druppeltjes (aerosolen) kunnen namelijk onzichtbaar virussen verspreiden door de lucht. Daarom is het belangrijk om luchtreinigingsmiddelen, zoals een luchtzuiveraar, te gebruiken in het onderwijs.

Nieuwe aanbesteding!
Schoolinkoop heeft samen met scholen in 2017 de Europese aanbesteding van sanitaire producten uitgevoerd. Uit deze aanbesteding is er een contract voortgekomen met CWS. Dit contract eindigt in november 2023 en daarom start er in 2022 een nieuwe aanbesteding! Tijdens onze informatiesessies wordt er meer verteld over Schoolinkoop, het aanbestedingsproces en de ontzorging in het contractmanagement. Ben jij geïnteresseerd? Meld je dan aan door het onderstaande formulier in te vullen of door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl.