Nieuwe collectieve Europese aanbesteding voor afvalverwerking in 2025

Schoolinkoop_aanbesteding_afvalverwerking
Nieuwe collectieve Europese aanbesteding voor afvalverwerking in 2025

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat Schoolinkoop begin 2025 een nieuwe collectieve Europese aanbesteding voor afvalverwerking zal uitvoeren. Het contract dat voortkwam uit de aanbesteding van 2019 loopt binnenkort af en zal daarom opnieuw worden aanbesteed. Hierdoor kunnen de scholen die destijds hebben deelgenomen blijven profiteren van goede kwaliteit- en prijsafspraken. Daarnaast kunnen ook nieuwe besturen deelnemen, wat de inkoopkracht verder zal versterken.

Waarom meedoen?

Kostenefficiëntie: Door deel te nemen aan deze collectieve aanbesteding kunnen scholen profiteren van schaalvoordelen en aanzienlijk besparen op hun inkoopkosten. Onze gezamenlijke inkoopkracht zorgt voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Professioneel contractmanagement: Schoolinkoop ondersteunt scholen bij het contractmanagement. Wij bieden hulp door ieder kwartaal gesprekken met de leverancier te voeren, klachten en escalatieprocessen te behandelen en contractuele vraagstukken te beantwoorden. Dit helpt bij een soepele implementatie en beheer van de contracten, zodat scholen zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Wij houden toezicht op de naleving van de contractvoorwaarden en adviseren over tijdige herzieningen en verlengingen.

Deelnemen ondanks lopende contracten: Scholen die momenteel gebonden zijn aan een lopend contract, kunnen toch aansluiten bij het collectief en ervoor kiezen om het nieuwe contract later te laten ingaan. Dit biedt flexibiliteit en zorgt ervoor dat deze locaties direct kunnen profiteren van de voordelen zodra het huidige contract afloopt.

Webinars en voorlichting

Om scholen te ondersteunen en te informeren over het aanbestedingsproces, de dienstverlening en het programma, organiseren wij een webinar. De webinar zal plaatsvinden via Microsoft Teams op de volgende dagen:

  • Dinsdag 24 september
  • Vrijdag 11 oktober
  • Dinsdag 12 november
  • Vrijdag 29 november
 

Tijdens de webinar zullen we gedetailleerde informatie verstrekken en eventuele vragen beantwoorden, zodat jullie volledig op de hoogte zijn van het proces en de voordelen van deelname aan het collectief.