Besparen ondanks een inflatie van 14,5%, hoe doe je dat?

besparen_ondewijs_inflatie_schoolinkoop_collectieven_inkooppartner
Besparen ondanks een inflatie van 14,5%, hoe doe je dat?

Volgens het CBS waren consumentengoederen en -diensten in september 14,5 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Deze inflatie heeft vooral te maken met de prijsstijging van energie en motorbrandstoffen. Echter, ook zonder de prijsstijging voor energie en motorbrandstoffen is de inflatie toegenomen naar 6.5 procent in september. Dat merken we vooral aan boodschappen en andere inkopen van producten. Lees hier hoe het onderwijs kan besparen ondanks de inflatie!

Inflatie in het onderwijs

Niet alleen privé maar ook in het onderwijs komt de inflatie als een harde klap aan. Zo hebben enkele scholen de verwarming al een graad lager gezet en in de ergste gevallen houden leerlingen de jassen zelfs aan tijdens de les in verband met de slechte ventilatie. Zo heeft het kabinet recent besloten om in Nederland 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen te voorzien van een gratis ontbijt. Volgens de Rijksoverheid zal er €5 miljoen beschikbaar worden gesteld aan het Jeugd Educatie Fonds om voor de duur van vier maanden de leerlingen op deze scholen een goede start van de dag te geven. Op deze manier worden vele leerlingen en ouders geholpen met hun financiële situatie thuis. Echter moet er ook een oplossing komen voor de scholen zelf.

Hoe kan jij als school besparen op de kosten?

Naast het lager zetten van de verwarming kunnen er ook andere maatregelen worden uitgevoerd. Heeft jouw school al een overzicht gemaakt van alle uitgaven? Vaak wordt na het maken van een overzicht opgemerkt dat men kan besparen op een groot aantal producten en diensten. Zo heeft elke school te maken met afvalverwerking, sanitaire producten, printers, kantoorartikelen en nog veel meer.

Schoolinkoop heeft over de afgelopen jaren een aantal inkoopcollectieven voor het onderwijs opgericht. Veel scholen hebben via deze weg al besparingen gerealiseerd op bijvoorbeeld kantoorartikelen van wel 25% of besparingen op afvalverwerking van wel 10%. Je weet wat ze zeggen: elk dubbeltje telt. Natuurlijk gaat het niet alleen om besparen maar ook om het behouden van een goede kwaliteit van leverancier en product. Zo garanderen wij bij Schoolinkoop de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

Wat je moet doen

Wil jij bekijken of ook jouw school kan profiteren van de prijzen van een van onze collectieven? Vul dan het onderstaande formulier in of vraag eenvoudig een gesprek aan door te bellen naar +31 7 38 88 53 08 of te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl. Tim Louwers plant graag een (telefonisch) gesprek met je in om jouw huidige situatie, wensen en behoeften in kaart te brengen. Dit is natuurlijk geheel kosteloos!

Wees niet de enige die voordelen kan halen uit onze collectieven, deel het nieuws met jouw collega’s en vrienden!