Trends in de sanitaire ruimte

Sanitaire ruimte-sanitair-schoolinkoop-collectief
Trends in de sanitaire ruimte

Wist je dat er achter het ‘kleine kamertje’ een hele wereld vol ontwikkelingen schuilgaat? Denk daarbij aan de beleving en de steeds hogere verwachtingen en producteisen. Ook voor scholen zijn er veel kansen om mee te gaan in dit nieuwe tijdperk!

Van hygiëne naar beleving

Een toilet moet uiteraard op de eerste plaats schoon en hygiënisch zijn, maar de beleving gaat ook steeds meer een rol spelen.

Schoolinkoop-Sanitair- Sanitaire producten-toiletruimte

Dat blijkt wel uit onderzoek: een toilet kan nog zo schoon zijn, toch resulteert dit in een negatieve ervaring wanneer het er verouderd uitziet of onfris ruikt.

De beleving in de sanitaire ruimte heeft invloed op het algehele beeld van de school. Een sanitaire beleving is te creëren op verschillende manieren. Prikkel de zintuigen door gebruik te maken van kleuren, geuren, beelden, energie of een verrassingselement. Zeg nou eerlijk, hiermee verras je toiletbezoekers toch echt!

Altijd zeep voor handen

De verschuiving van hygiëne naar beleving betekent niet dat de focus op hygiëne minder is geworden. Hygiëne is de basis. Bezoekers van een toiletruimte verwachten gebruiksvriendelijke hygiëne producten van topkwaliteit. En verlies daarbij duurzaamheid niet uit het oog!

Denk bijvoorbeeld aan een zeepdispenser waar medewerkers zelf een check op moeten uitvoeren of er nog voldoende zeep in zit. Als dat niet het geval is, dan wordt deze vervangen. Vaak worden zeepflacons met een vaste frequentie vervangen. Op het moment dat een medewerker een flacon om komt wisselen, zit er meestal nog wat zeep in de flacon. Voor de zekerheid kiest de medewerker er dan toch voor om de flacon te vervangen. Hierdoor gooi je dus eigenlijk zeep weg en dat is zonde.

In de nieuwe PureLine dispensers wordt dit gelukkig voorkomen. Er zit namelijk een reserve-reservoirtje in de dispenser. Aan de buitenzijde bevindt zich een duidelijke voorraadindicator die een seintje geeft de flacon leeg is. In het reserve-reservoirtje bewaart de dispenser voor de zekerheid toch wat extra zeep, voor als het echt nodig is. Een mooie duurzame oplossing die tegelijkertijd kostenbesparend werkt. Benieuwd naar meer producten uit de CWS PureLine? Bekijk het hier: CWS PureLine.

Vragen over de producten voor in jouw sanitaire ruimte? Neem contact op met Schoolinkoop door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl of vul het onderstaande formulier in!