Phishing niet alleen in de zee, maar ook in het onderwijs!

Phishing-ICT-hardware-Schoolinkoop-onderwijs-beveiliging-data lek
Phishing niet alleen in de zee, maar ook in het onderwijs!

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een eigenaardige mail. Vaak is het overduidelijk dat de mail niet te vertrouwen is, echter zijn er enkele gevallen waar de mail zo reëel lijkt dat medewerkers er toch op reageren. Medewerkers vullen gegevens in en zo geven zij hackers, zonder dat ze het zelf door hebben, toegang tot alle schoolgegevens! Kom meer te weten over phishing en voorkom dat ook jouw school het volgende doelwit wordt!

Phishing in het onderwijs

Steeds vaker komt het phishing fenomeen voor in het onderwijs. Natuurlijk kan phishing vermeden worden door jouw netwerk beter te beveiligen. Dit is bij de meeste scholen goed geregeld. Zo gebruiken al veel medewerkers multi-factor authentication en worden er regelmatig digitale back-ups gemaakt van schoolgegevens. Dit zijn allemaal tools om te voorkomen dat data gestolen en gelekt wordt. Echter kunnen experts vooralsnog toegang krijgen tot bepaalde e-mailadressen. Daarom is ons motto, voorkomen is beter dan genezen! ICT-dienstverlener Cloudwise biedt scholen daarom het Phished platform. Met Phished zorg jij ervoor dat jouw medewerkers leren om risicovolle situaties te herkennen en zo de kans op cyberaanvallen verkleinen. Klik op de onderstaande button en lees de verhalen van scholen die al eerder getroffen zijn door cyberaanvallen.

Phished platform

Phished is ontwikkeld om het kennisniveau onder medewerkers over phishing in het onderwijs te verhogen. Hieronder hebben wij de belangrijkste kenmerken van het Phished platform op een rijtje gezet:

  • Eenvoudig en snel te implementeren;
  • Gebruiksvriendelijk;
  • Informeert medewerkers over de diverse soorten cyberaanvallen;
  • Leert de medewerkers hoe zij met deze cyberaanvallen om moeten gaan;
  • Verhoogt het kennisniveau door middel van korte filmpjes en quizjes;
  • Geeft inzicht in de vooruitgang per medewerker.

Wil je meer weten over hoe je met Phished het risico kan verkleinen? Bekijk hier meer info over de oplossing of neem contact op met Cloudwise via sales@cloudwise.nl of bel 0348 23 33 30.