Scholen verplicht om vanaf 1 juli 2023 in ieder klaslokaal een CO2-meter te hebben

co2-meters_Schoolinkoop_Verplicht
Scholen verplicht om vanaf 1 juli 2023 in ieder klaslokaal een CO2-meter te hebben

Vanaf 1 juli 2023 zijn scholen verplicht om in ieder klaslokaal een CO2-meter te hebben hangen. Dit heeft de overheid besloten om de luchtkwaliteit in de klaslokalen te verbeteren en daarmee de gezondheid van leerlingen en docenten te bevorderen. Scholen die nog geen CO2-meters hebben aangeschaft, doen er goed aan om dit zo snel mogelijk te doen via Schoolinkoop.

Wat zijn CO2-meters?

Een CO2-meter is een apparaat dat de hoeveelheid koolstofdioxide (CO2) in de lucht meet. In klaslokalen kan de CO2-concentratie snel oplopen doordat er veel mensen bij elkaar zijn en er weinig ventilatie is. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Een CO2-meter kan daarom helpen om op tijd te signaleren dat de CO2-concentratie te hoog is en er extra ventilatie nodig is.

Waarom zijn CO2-meters belangrijk op scholen?

Op scholen brengen leerlingen en docenten veel tijd door in klaslokalen. Een goede luchtkwaliteit is daarom van groot belang voor de gezondheid en het welzijn van iedereen die in het gebouw aanwezig is. Een hoge CO2-concentratie kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen, wat het leerproces kan verstoren. Ook kan een te hoge CO2-concentratie leiden tot gezondheidsproblemen op lange termijn, zoals chronische vermoeidheid en ademhalingsproblemen.

Hoe kunnen scholen CO2-meters aanschaffen?

Via Schoolinkoop kunnen scholen eenvoudig en voordelig CO2-meters inkopen voor hun klaslokalen. Het is belangrijk dat scholen op tijd beginnen met de aanschaf van CO2-meters, omdat de verplichting al vanaf 1 juli 2023 geldt. Scholen die te laat zijn met de aanschaf riskeren een boete van de Inspectie van het Onderwijs.

Wil jij je houden aan de nieuwe wetgeving? Schaf dan niet alleen de meters aan voor 1 juli, maar kies ook voor de CO2-meters van Schoolinkoop. Deze worden namelijk aanbevolen door de overheid! Hangen er nog geen CO2-meters in jouw schoolgebouw? Neem dan contact op met Schoolinkoop en samen kijken we naar de mogelijkheden voor op jouw school!