Afvalbakken in verschillende kleuren en vormen in het onderwijs

afvalbakken_Onderwijs_Schoolinkoop
Afvalbakken in verschillende kleuren en vormen in het onderwijs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hoe het gebruik van afvalbakken in verschillende kleuren en vormen het scheiden van afval in het onderwijs kan stimuleren.

Het belang van afval scheiden wordt steeds duidelijker en het is daarom van groot belang dat dit ook in het onderwijs wordt gestimuleerd. Door studenten en leerlingen bewust te maken van het belang van afval scheiden en het gebruik van verschillende kleurrijke en vormen van afvalbakken, kan het scheiden van afval eenvoudig en zelfs leuk worden gemaakt.

Waarom afval scheiden?

Afval scheiden is belangrijk omdat het bijdraagt aan een duurzamere wereld. Door afval te scheiden kan het gerecycled worden en kan er minder afval worden gestort. Dit zorgt voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en vermindert de belasting op het milieu. Het scheiden van afval is daarom een belangrijk onderdeel van duurzaamheid en een goede gewoonte om aan te leren.

Gebruik verschillende kleuren en vormen van afvalbakken

Door het gebruik van verschillende kleuren en vormen van afvalbakken, kunnen studenten en leerlingen gestimuleerd worden om afval te scheiden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van afvalbakken in de kleuren groen, blauw en grijs. Groen kan worden gebruikt voor GFT-afval, blauw voor papier en karton en grijs voor restafval. Op deze manier wordt het voor studenten en leerlingen duidelijk welk afval in welke afvalbak thuishoort.

Daarnaast kunnen afvalbakken in verschillende vormen worden gebruikt om afval scheiden leuker te maken. Zo kunnen er afvalbakken in de vorm van producten of personages worden gebruikt om het scheiden van afval aantrekkelijker te maken. Hierbij kan gedacht worden aan afvalbakken in de vorm van een blij gezicht of een fles. 

Bewustwording creëren

Om afval scheiden in het onderwijs te stimuleren, is het belangrijk om bewustwording te creëren bij studenten en leerlingen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van informatieborden bij de afvalbakken waarop duidelijk wordt gemaakt welk afval in welke afvalbak hoort. Daarnaast kunnen er acties en challenges worden georganiseerd om het scheiden van afval onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

Afvalbakken op jouw school

Ben jij benieuwd welke afvalbakken het best passen bij jouw school? Neem dan contact op met Schoolinkoop en samen met Lyreco nemen wij het assortiment door!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]