Printen in het onderwijs: wat scholen moeten weten

Printen_Onderwijs_Schoolinkoop
Printen in het onderwijs: wat scholen moeten weten

[vc_row columns=”1″][vc_column][vc_column_text]

Printers zijn onmisbare apparaten in het moderne onderwijs. Of je nu werkt in het basisonderwijs, middelbaar onderwijs of hoger onderwijs, je hebt waarschijnlijk al eens te maken gehad met het printen van documenten. Maar welke opties zijn er beschikbaar en waar moet je op letten bij het kiezen van een printer voor in het onderwijs? In dit artikel vindt je feiten en informatie over printers die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Soorten printers

Er zijn verschillende soorten printers beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je enkele van de meest voorkomende soorten printers en waarvoor ze handig kunnen zijn in het onderwijs:

  1. Inktjetprinters: Deze printers zijn betaalbaar en zeer geschikt voor het maken van kleurenafdrukken, waardoor ze handig kunnen zijn voor het afdrukken van kleurrijke illustraties en afbeeldingen voor in lesmateriaal.
  2. Laserprinters: Deze printers zijn sneller dan inktjetprinters en kunnen grote hoeveelheden tekst afdrukken, waardoor ze handig zijn voor het afdrukken van lesmateriaal en werkbladen.
  3. Multifunctionele printers (MFP’s): Deze printers kunnen naast printen ook scannen en kopiëren, wat handig kan zijn voor scholen waar meerdere functies nodig zijn.
Voordelen van multifunctionele printers in het onderwijs

Een van de grootste voordelen van multifunctionele printers (MFP’s) in het onderwijs is dat ze meerdere functies combineren in één apparaat, waardoor ze ruimte besparen en kosten besparen. Hier zijn enkele van de andere voordelen van MFP’s in het onderwijs:

  1. Efficiëntie: Met een MFP kunnen docenten en studenten gemakkelijk documenten afdrukken, scannen en kopiëren, wat tijd bespaart en de productiviteit verhoogt.
  2. Kostenbesparing: Door het gebruik van een MFP in plaats van meerdere apparaten kunnen scholen geld besparen op de aankoop en het onderhoud van apparatuur.
  3. Milieuvriendelijkheid: Omdat een MFP meerdere functies combineert in één apparaat, kan het ook helpen bij het verminderen van de hoeveelheid afval en energieverbruik.
Schoolinkoop en Veenman helpen scholen bij het maken van de juiste keuze

Het kan lastig zijn om de juiste printer te kiezen voor in het onderwijs, gezien de vele opties die beschikbaar zijn. Veenman en Schoolinkoop helpen scholen graag bij het maken van deze keuze. Laat je gegevens achter op onze contactpagina en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]