Een stap naar een circulaire economie

Een stap naar een circulaire economie

Er worden naar schatting zo’n 150 miljoen balpennen per jaar weggegooid in de Benelux. Vaak belanden ze gewoon bij het restafval, waardoor ze niet hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Maar is hier eigenlijk geen betere oplossing voor? Om scholen op dit gebied te ondersteunen, heeft Lyreco in samenwerking met SUEZ de recycle box ontwikkeld.

Het inzamelen en verwerken van klein kantoormateriaal doe je met de recycle box. Denk hierbij aan pennen, gummen, insteekhoezen, nietmachines en soortgelijke producten. De recycle box van Lyreco en SUEZ wordt verwerkt in vijf afvalstromen. Daarnaast ontvang je een gedetailleerd rapport van het ingezamelde gewicht per afvalstroom en welke producten er van het gerecycled materiaal gemaakt zullen worden.

Zodra de box vol is, scan je de QR-code op de doos. Vervolgens ontvang je een bevestiging per e-mail en komt Lyreco de box binnen 5 werkdagen ophalen. Op deze manier zorgen we er gezamenlijk voor dat de afvalberg kleiner wordt en ondersteunen we de circulaire economie!

De recycle box is beschikbaar voor alle deelnemers van het collectief voor kantoorartikelen. Wil jij meer informatie over deze recycle box of ben je geïnteresseerd in het product? Download dan de onderstaande flyer of neem contact met ons op!

Klik hier voor de flyer