PMD weg ermee!

PMD weg ermee!

Afval scheiden is een routineklus geworden in het huishouden, maar het is nog niet zo vanzelfsprekend in het bedrijfsleven. Het is tegenwoordig ook mogelijk voor onderwijsinstellingen om PMD te scheiden. Ben jij een van de volgende scholen die samen met haar scholieren streeft naar een beter milieu?

Door het apart inzamelen en verwerken van PMD zorgen we er samen voor dat er meer afval gescheiden wordt en dat er minder restafval overblijft. Maar liefst 80 tot 90% van het door Renewi ingezamelde PMD wordt gebruikt als grondstof om er nieuwe producten van te maken. De resterende 10 tot 20% wordt gebruikt om er energie mee op te wekken. Doormiddel van onze collectieve Europese aanbesteding Afvalwerking kunnen de deelnemers nu gescheiden het PMD op komen laten halen.

Veel scholen zijn tegenwoordig al blij om te zien dat het afval in de prullenbakken beland. Maar hoe ga jij als school ervoor zorgen dat de leerlingen hun afval goed scheiden? Scholieren kunnen doormiddel van het gebruik van gepersonaliseerde prullenbaksystemen gemotiveerd raken om een steentje bij te dragen aan een beter milieu. Hiervoor heeft Lyreco een flyer samengesteld met een selectie van afvalbakken die gebruikt kunnen worden voor het scheiden van PMD op scholen. De flyer is via de onderstaande link te downloaden:

Download hier de flyer.  

Naast deze flyer hebben we nog meer informatie beschikbaar over dit onderwerp. Meer weten of hulp nodig bij de transitie naar een duurzamere aanpak op het gebied van afvalverwerking? Neem contact met ons op en we helpen je op weg!