Het COOL leerplatform ook in jouw klas!

ICT-hardware_Schoolinkoop
Het COOL leerplatform ook in jouw klas!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het COOL leerplatform is voor veel leraren niet meer weg te denken uit de schooldag. De start van je dag: inloggen en gaan! Het COOL leerplatform kan voor veel scholen van toegevoegde waarde zijn. Zo is dit platform ontworpen voor het PO en voor het VO. In dit artikel hebben wij de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje gezet!

Lesgeven is nog nooit zo snel en makkelijk geweest!

Het COOL-platform bevat handige functies die tijdens de les gebruikt kunnen worden. Zo bevat het platform meerdere inlogmogelijkheden. Er kan ingelogd worden met een zelfgekozen wachtwoord, met een QR-code en door middel van een plaatje. Denk bij het laatste aan een plaatje van een zon, huis, dier en nog veel meer. Dit is de perfecte oplossing voor kinderen in de lagere groepen. Zo vergeet Tim in groep vier soms zijn zeer moeilijke wachtwoord en nu kan hij inloggen door op zijn plaatje te klikken! Is Eline dan toch haar wachtwoord vergeten? Maak je geen zorgen! Wacht niet langer op de ICT-er maar vraag zelf een nieuw wachtwoord aan. Daardoor kan jij snel door met het geven van je les.

Nog meer voordelen met het COOL-platform

Iedere leerling en student heeft een gepersonaliseerde versie van COOL. Hier kunnen zij terecht bij al het lesmateriaal van de uitgeverijen. Nooit meer dubbel inloggen! De basis van COOL is de Applicatiebibliotheek. Daar vinden leerlingen alle apps en websites die de leerkracht voor hen klaarzet. Daarnaast kunnen deze apps en websites als favorieten worden ingesteld en naar eigen smaak op volgorde worden gezet. Vanuit je leerlingadministratiesysteem (LAS), zoals ParnasSys, Magister en Somtoday, worden accounts aangemaakt. Zo zijn je accounts in COOL, maar ook in Classroom of Teams, altijd up-to-date. Ook bij verschuivingen of verhuizingen, zodat leerkrachten altijd met de juiste groepen kunnen werken.

Handig voor de leerkrachten!

Meekijken, groepen maken en documenten doorsturen in één omgeving! Leerkrachten kunnen digitaal volgen wat de leerlingen doen op hun schermen. Dat is niet alles, ook kunnen docenten de schermen vergrendelen, tabbladen sluiten en berichtjes sturen naar de leerlingen. Help de kinderen op deze manier om te focussen op wat echt belangrijk is!

Ook is het mogelijk om URL’s te delen met de klas. Deze worden automatisch geopend op de schermen van de leerlingen. Deel gemakkelijk een link naar een video van bijvoorbeeld het nieuws. Krijg met een druk op de knop de aandacht van alle leerlingen!

Zijn er specifieke leerlingen in de klas die bepaalde opdrachten moeten ontvangen? Met het COOL-platform maak je kleinere groepen binnen de klas waaraan je lesgeeft. Op deze manier wordt het delen van materiaal met plusgroepen en groepen die meer aandacht nodig hebben nog makkelijker!

Interesse in het COOL-platform? Neem contact op met Cloudwise door te mailen naar sales@cloudwise.nl of contacteer Schoolinkoop door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl. Wij nemen je graag mee in de voordelen van het ICT-hardware collectief.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]