Hygiënisch en duurzaam het nieuwe schooljaar in!

Hygiënisch-duurzaam-sanitair-schoolinkoop
Hygiënisch en duurzaam het nieuwe schooljaar in!

Het schooljaar loopt ten einde, tijd om alvast nieuwe plannen te maken. Ook volgend jaar dienen de sanitaire ruimtes fris en hygiënisch te zijn, zodat leerlingen en studenten zich comfortabel voelen bij het betreden van de ruimte. Maar hoe zit het eigenlijk met de duurzaamheid in de sanitaire ruimte? Ga hygiënisch en duurzaam het nieuwe schooljaar in!

Trek duurzaamheid door naar het kleinste kamertje

Voor elke organisatie is het belangrijk om zuinig om te gaan met natuurlijke hulpbronnen. Maar niet iedereen denkt daarbij aan de toiletruimtes. Door middel van het sanitaire producten collectief bieden Schoolinkoop en CWS verschillende mogelijkheden om de sanitaire ruimte te verduurzamen. Hiermee wordt het milieu minder belast en worden tegelijkertijd de verbruikskosten gereduceerd.

Handen drogen met katoen? Doen!

Katoen-papier-sanitair

Na een bezoekje aan het toilet is het belangrijk om je handen te wassen en goed af te drogen. Handen drogen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met een heteluchtdroger, papieren doekjes of met een katoenen handdoekrol uit een handdoekautomaat. Onderzoek geeft aan dat de laatste optie met katoen de meest duurzame is.

Bij een levensduur van ruim 200 wasbeurten is één katoenrol vergelijkbaar met 22.000 papieren doekjes en 100 kilo aan papierafval. Katoen is bovendien 100% biologisch afbreekbaar. Op het moment dat er wordt gekozen voor een handdoekautomaat met katoen, dan levert dit de volgende voordelen op in vergelijking met papier:

  • 95% minder afval
  • 48% minder energieverbruik
  • 29% minder uitstoot van broeikasgassen
Meer schuim, minder zeep

Door gebruik te maken van een schuimzeepdispenser bespaar je water en zeep. Omdat het zeepconcentraat al opschuimt in de dispenser heb je minder zeep nodig en spoelt het schuim makkelijker van de handen af. CWS zeepdispensers zijn gemaakt van recyclebaar materiaal en verbruiken gemiddeld 53% minder zeep en 32% minder water.

Verlaag waterverbruik met sensorkranen

Sensorkranen-Schoolinkoop-sanitair

Wist je dat een sensorkraan een waterbesparing van 70% kan opleveren? De reden hiervan is dat het water alleen stroomt zodra er handen zich onder de kraan bevinden. Bespaar liters water bij elke handenwas-beurt! Een sensorkraan is hygiënisch en duurzaam, omdat de kraan onaangeraakt blijft.

CWS is expert in duurzame hygiëne en in samenwerking met Schoolinkoop geven we je graag advies! Vul hier vrijblijvend het contactformulier in of laat je gegevens achter in het onderstaande formulier.