Luchtreiniging voor een veiligere school 

Luchtreiniging voor een veiligere school 

Mondkapjes en desinfectiegel, we zijn er allemaal inmiddels mee bekend. Gezamenlijk proberen we er alles aan te doen om het aantal coronabesmettingen te laten dalen. Maar hoe zit het dan met de lucht om ons heen? Hoe kunnen we die schoonhouden?

De scholen zijn binnenkort allemaal weer open. Leerlingen en studenten kijken uit om in een leeromgeving terecht te komen waar ze zich zo min mogelijk bij hoeven aan te passen. Wist je al dat binnenlucht gevuld is met verontreinigde stoffen, ziektekiemen, allergenen, stof en vluchtige organische componenten?

Bestuurder bij de Algemene Onderwijsbond (AOb), Tijn Roovers, benadrukt bij NU.nl (NU.nl, 2021) dat er op een grote groep scholen vooralsnog zorgen zijn over de luchtkwaliteit binnen de scholen. Op dit moment wordt er op de scholen gesproken van ventilatie doormiddel van het openen van de ramen. Dit is nu nog mogelijk, maar over enkele maanden is dit door de dalende temperaturen geen optie meer.

Met behulp van Lyreco kun je jezelf en de school beschermen tegen deze onzichtbare wereld door de AeraMax Pro luchtreiniger te gebruiken. De EnviroSmart-Lasersensoren monitoren de lucht in een kamer en activeren het filtersysteem indien er vervuilde stoffen gedetecteerd zijn. Ook is het hele reinigingsproces te volgen op de display. Deze geeft aan wanneer de stoffen verwijderd worden en deze laat zien wanneer het proces voltooid is.

Maak het onzichtbare zichtbaar!

Heb jij interesse of wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Bob Barmentlo door te bellen naar +31 (0)6 26 53 85 25 of door te mailen naar bob.barmentlo@lyreco.com.

 

*NU.nl. (2021, 23 augustus). Schooljaar in regio Noord van start met zorgen over ventilatie en luchtkwaliteit. NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl. https://www.nu.nl/binnenland/6152664/schooljaar-in-regio-noord-van-start-met-zorgen-over-ventilatie-en-luchtkwaliteit.html