Bereid je school voor op de nieuwe CO2-meterregeling met Quantum Air en Schoolinkoop

CO2-Meterregeling_Schoolinkoop
Bereid je school voor op de nieuwe CO2-meterregeling met Quantum Air en Schoolinkoop

De tijd vliegt voorbij en de nieuwe CO2-meterregeling van de rijksoverheid komt steeds dichterbij. De Rijksoverheid gaat scholen namelijk verplicht stellen dat in ieder klaslokaal een CO2-meter aanwezig is. De Rijksoverheid heeft deze verplichting op 30 september 2022 op de website aangekondigd. In dit artikel bespreken we hoe je samen met Quantum Air en Schoolinkoop goed voorbereid het nieuwe schooljaar tegemoet kunt gaan.

Het belang van monitoring naast meting

Het meten van CO2-waarden is natuurlijk van groot belang, maar het monitoren van deze waarden is eveneens essentieel. Quantum Air biedt een platform waarmee jij en je collega’s realtime inzicht hebben via een dashboard in alle parameters van het binnenklimaat, waaronder CO2, temperatuur, luchtvochtigheid, fijnstof, VOC’s, ozon en NOx.

Hoe werkt het?

De geïnstalleerde sensoren verzenden de gegenereerde gegevens via WiFi naar het Quantum Air SmartMonitoring Dashboard. Deze sensoren meten de luchtkwaliteit gedurende de hele dag en leveren uitgebreide analyses. Op basis van deze analyses kunnen medewerkers per dagdeel bekijken wat de luchtkwaliteit is. Daarnaast kan er met deze informatie gecontroleerd worden of de luchtkwaliteit voldoet aan de gestelde normen.

Voordelen van het Quantum Air-platform:

  1. Realtime inzicht: Het platform biedt directe toegang tot actuele informatie over de luchtkwaliteit in de klaslokalen. Hierdoor kunnen mogelijke problemen snel worden opgespoord en aangepakt.
  2. Gebruiksvriendelijkheid: Het Quantum Air-platform is gebruiksvriendelijk en toegankelijk via een app of dashboard. Het is eenvoudig te begrijpen en te navigeren, waardoor het voor zowel leerkrachten als schoolpersoneel gemakkelijk is om de gegevens te raadplegen en te interpreteren.
  3. Uitgebreide analyse: Het platform biedt gedetailleerde analyses van de luchtkwaliteit op basis van de verzamelde gegevens. Hierdoor kunnen trends en patronen worden geïdentificeerd en kunnen eventuele afwijkingen snel worden opgemerkt.
  4. Waarschuwingen en meldingen: Het Quantum Air-platform kan ook waarschuwingen en meldingen genereren wanneer de luchtkwaliteit een bepaalde drempel overschrijdt. Dit stelt scholen in staat om direct actie te ondernemen en de nodige maatregelen te treffen.
Schoolinkoop ondersteunt bij de implementatie

Om scholen te ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe CO2-meterregeling werkt Quantum Air samen met Schoolinkoop. Benieuwd of de CO2-meters van Quantum Air iets zijn voor jouw school? Neem dan contact op met Schoolinkoop door jouw gegevens hieronder achter te laten. Samen helpen wij jouw school bij het maken van de juiste keuze!