PDM scheiden voor onderwijsinstellingen

Afvalverwerking_Schoolinkoop
PDM scheiden voor onderwijsinstellingen

Regelmatig krijgen we de vraag of het voor onderwijsinstellingen ook mogelijk is om PMD te scheiden. Hoewel we dit tegenwoordig vanuit huis gewend zijn, is dit bedrijfsmatig nog helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Tot voor kort was dit alleen in sommige plaatsen geregeld door de gemeente zelf. Hierdoor konden scholen in de ene gemeente hun PMD wel gescheiden op laten halen, en anderen juist weer niet. Dit leidt nog wel eens tot verbazing. Hoe kan het dat kinderen thuis wordt geleerd om al het afval te scheiden, maar moeten ze op school hun PMD gewoon bij het restafval gooien?

Gelukkig is daar sinds kort verandering in gekomen. In de Europese aanbesteding voor afvalverwerking die Schoolinkoop in 2019 heeft uitgevoerd, hebben we hier al op geanticipeerd. Daarom kunnen de deelnemers van ons collectief het PMD nu gescheiden op laten halen. Om onze deelnemers hiermee op weg te helpen, heeft Renewi een brochure samengesteld met alle relevantie informatie over het scheiden van PMD. De brochure is via onderstaande link te downloaden:

Download hier de brochure.

Naast deze brochure hebben we nog veel meer informatie beschikbaar over dit onderwerp. Meer weten of hulp nodig bij de transitie naar een duurzamere aanpak op het gebied van afvalverwerking? Neem contact met ons op en we helpen je op weg!