Praktische schoonmaaktips voor leraren en schoolpersoneel

Praktische schoonmaaktips_Schoonmaak_Schoolinkoop
Praktische schoonmaaktips voor leraren en schoolpersoneel

Een schone en hygiënische leeromgeving is essentieel voor het welzijn en de gezondheid van studenten. Leraren en ondersteunend schoolpersoneel spelen een cruciale rol bij het handhaven van netheid en hygiëne in klaslokalen en gemeenschappelijke ruimtes. Hier zijn enkele praktische schoonmaaktips die kunnen helpen bij het creëren van een frisse en georganiseerde omgeving voor optimaal leren.

Regelmatig schoonmaken en opruimen

Door de klas op te ruimen en door bijvoorbeeld stoelen vast op de tafels te zetten, ondersteun je de inspanningen van de schoonmakers. Dit stelt hen in staat om hun taken effectiever uit te voeren, omdat ze niet eerst door een rommelige klas hoeven te navigeren. Door samen te werken en de klas opgeruimd achter te laten, kunnen schoonmakers hun tijd en energie besteden aan grondiger reinigen en zorgen voor een schone en frisse leeromgeving.

Stimuleer leerlingen om mee te helpen

Leerlingen kunnen een actieve rol spelen in het handhaven van netheid. Moedig hen aan om hun eigen werkplekken op te ruimen en verantwoordelijkheid te nemen voor het schoonhouden van gedeelde ruimtes, zoals de kantine of de bibliotheek.

Creëer georganiseerde opbergmogelijkheden

Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden in het klaslokaal, zoals manden, bakken of planken, om materialen en benodigdheden georganiseerd te houden. Dit helpt bij het voorkomen van rommel en maakt schoonmaken eenvoudiger.

Implementeer een schoonmaakschema

Stel samen met collega’s een schoonmaakschema op voor gemeenschappelijke ruimtes, zoals de gangen en de kantine. Door taken te verdelen en een rooster te volgen, wordt de schoonmaaklast gelijkmatig verdeeld en blijven deze ruimtes schoon en gastvrij.

Moedig bewustwording aan

Organiseer educatieve sessies of bespreek met leerlingen het belang van netheid en hygiëne. Door bewustwording te creëren, worden leerlingen gestimuleerd om bij te dragen aan een schone omgeving.

Samenwerking tussen leraren, schoolpersoneel en leerlingen is essentieel voor het handhaven van netheid en hygiëne in scholen. Door deze praktische schoonmaaktips te volgen en het belang van een schone leeromgeving te benadrukken, kunnen we bijdragen aan een gezonde en stimulerende omgeving voor alle betrokkenen.

Kwalitatieve schoonmaak in het onderwijs

Naast deze schoonmaaktips is het natuurlijk van belang dat de schoonmakers het werk goed verrichten. Met die reden heeft Schoolinkoop in 2022 de aanbesteding voor schoonmaakdienstverlening uitgevoerd en daaruit zijn hoogwaardige prijs- en kwaliteitsafspraken uit voortgekomen. Ben jij benieuwd naar wat Schoolinkoop voor jouw school kan betekenen op het gebied van schoonmaak? Neem dan contact op door het onderstaande formulier in te vullen! Het team neemt zo spoedig mogelijk contact met je op!