Kwalitatieve en betrouwbare devices voor een vlotte start van het schooljaar

Kwalitatieve en Betrouwbare Devices_Schoolinkoop_Ict-hardware
Kwalitatieve en betrouwbare devices voor een vlotte start van het schooljaar

Bij het begin van het nieuwe schooljaar heerst er altijd een drukke sfeer. Nieuwe leerlingen en studenten moeten hun weg vinden in de schoolgebouwen, medewerkers zorgen ervoor dat alles soepel verloopt, en docenten staan enthousiast voor de klas. Een van de essentiële elementen voor een succesvolle start van het schooljaar zijn kwalitatieve en betrouwbare devices.

Eenvoudig en praktisch

Devices bestaan in allerlei soorten en maten, zoals laptops die gebruikers overal mee naartoe kunnen nemen, of vaste computers in werkruimtes en specifieke klaslokalen. Tablets worden veel gebruikt door leerlingen die nog niet kunnen lezen en schrijven. Ze kunnen educatieve spelletjes spelen, tekenen of andere lesgerelateerde applicaties gebruiken. Daarentegen maken leerlingen en docenten vaak gebruik van Chromebooks, die snel opstarten en geen vertraging opleveren bij het installeren van updates. Voor situaties waarin de school niet werkt in de cloud of wanneer specifieke software veel processorkracht vereist, zijn er Windows devices beschikbaar. Elk type device heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar het belangrijkste is dat gebruikers er eenvoudig en snel mee aan de slag kunnen.

Voldoen aan Kwaliteitseisen

Het is van cruciaal belang dat alle devices voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. In de aanbesteding voor ICT-Hardware zijn enkele belangrijke criteria opgenomen, waaronder:

  1. A-merken vereist: Bij de selectie van devices is het essentieel dat ze afkomstig zijn van gerenommeerde en betrouwbare merken. A-merken staan bekend om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid.
  2. Distributeur of geautoriseerd reseller van minstens drie A-merken: Om ervoor te zorgen dat de devices van de hoogste kwaliteit zijn, moet de leverancier geautoriseerd zijn om werkstations van verschillende A-merken te distribueren of te verkopen. Dit garandeert een ruime keuze aan kwalitatieve opties.
  3. OEM-licentie en vooraf geïnstalleerd besturingssysteem: Elk device moet worden geleverd met een originele uitrustingfabrikant (OEM)-licentie voor het besturingssysteem (OS). Bovendien moet het OS al geïnstalleerd zijn op de apparatuur, zodat leerlingen en medewerkers direct aan de slag kunnen zonder extra stappen te hoeven nemen.

Wil je meer informatie over het collectief voor ICT-hardware of wil je graag een prijsberekening ontvangen? Neem dan contact op met Schoolinkoop. Samen bespreken we jouw wensen en eisen en gaan we op zoek naar passende producten.