Bescherming tegen winters ongedierte: Tips voor scholen

ongedierte_Schoolinkoop_preventie
Bescherming tegen winters ongedierte: Tips voor scholen

Winters ongedierte zoekt graag onze woning op, en scholen zijn geen uitzondering. In de koudste maanden van het jaar proberen talloze ongewenste gasten, zoals muizen en ratten, een warm toevluchtsoord te vinden in scholen. Deze knaagdieren lijken misschien schattig, maar ze kunnen meer overlast en schade veroorzaken dan men zou denken. Hier zijn enkele waardevolle tips om ongedierte tijdens de wintermaanden te voorkomen en zo de rust en hygiëne van scholen te waarborgen.

Houd deuren gesloten

Een van de gemakkelijkste manieren voor ongedierte om scholen binnen te komen, is via openstaande deuren of poorten. Muizen zijn snel en weten elke gelegenheid te benutten. Het is van essentieel belang ervoor te zorgen dat toegangsdeuren en garagepoorten niet onnodig openstaan. Leerlingen en medewerkers kunnen betrokken worden door ervoor te zorgen dat ze alle deuren achter zich sluiten bij het verlaten van ruimtes.

Dicht gaten en kieren

Als de deur niet openstaat, zullen ongedierte andere manieren vinden om binnen te sluipen. Het afdichten van scheuren, kieren, openingen of gaten in muren, rond ramen, deuren of poorten sluit makkelijke toegangswegen uit. Probeer gaten rond openingen kleiner dan 1 cm te houden, en gebruik materialen zoals koperdraadgaas om grotere openingen te bedekken. Het kan nodig zijn om een professional in te schakelen voor grotere openingen.

Houd het schoon

Hoewel de aanwezigheid van ongedierte niet altijd te maken heeft met hygiëne, helpt het om de omgeving schoon te houden. Minder nestmateriaal betekent minder schuilplaatsen voor ongedierte. Ruim opslagruimtes op, vermijd te veel rekken tegen muren en houd ruimtes als schuren en kelders opgeruimd.

Voorkom een buffet

Serveer ongedierte geen buffet door voedselresten beschikbaar te houden. Berg voedsel snel op na het eten en bewaar het in afgesloten containers. Voorkom dat ratten en muizen worden aangetrokken door afval door vuilnisbakken af te sluiten en composthopen ver van de schoolgebouwen te plaatsen.

Hulp nodig? Contacteer ons!

Voor meer informatie of hulp bij ongediertebestrijding kunnen scholen contact opnemen met Schoolinkoop en Anticimex. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.