Betrouwbare back-ups op een eenvoudige manier!

Betrouwbare back-ups op een eenvoudige manier!

ICT moet in het onderwijs eenvoudig en effectief zijn. Vooral als het gaat om een back-upsysteem dat elke dag waardevolle gegevens moet beschermen tegen gegevensverlies. Iedereen komt wel eens situaties tegen waarin digitale bestanden per ongeluk in de prullenbak belanden. In dit geval bieden automatische back-ups de oplossing.

Veilige back-ups met Afi

Gebruik je Google Drive op school? Sinds vorig jaar wordt je Google Drive-prullenbak na 30 dagen automatisch geleegd en worden er geen back-ups meer gemaakt. Voorheen werden items in de prullenbak voor onbepaalde tijd bewaard totdat de prullenbak door de gebruiker werd geleegd.

Handmatige back-ups kunnen je een veilig gevoel geven omdat je precies weet waar de bestanden en harde schijven zijn, maar het is zeer tijdrovend. Het kan natuurlijk ook wel eens gebeuren dat je vergeet een back-up te maken. Ook is de levensduur van een harde schijf niet oneindig en kan deze beschadigd raken. Gelukkig is er een zeer veilige manier om automatisch een back-up van jouw gegevens naar de cloud te maken, en dat is het Back-upsysteem Afi, verkrijgbaar via onze partner Cloudwise.

In 10 minuten een back-up

Afi is een zeer betrouwbaar back-upsysteem voor Google Workspace for Education en Microsoft 365. Naast zorgeloze back-ups waarbij documenten en mapstructuren hetzelfde blijven, kiezen scholen vanwege onder meer de opkomst van ransomware en veelvoorkomende cyberdreigingen voor Afi-back-ups. Bovendien wordt het in slechts 10 minuten volledig overgezet en kan het direct gebruikt worden in het basis- en voortgezet onderwijs. Andere voordelen van Afi hebben we voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van back-upsysteem Afi:

  • Geautomatiseerde en betrouwbare back-up van de meeste Google Workspace- en Microsoft 365-applicaties. Denk aan Google Drive met toegang tot persoonlijke mappen, gedeelde schijven en documenten, Microsoft Teams, Sharepoint en Mail Exchange en archieven.
  • Maak ten minste 3 keer per dag volledige back-ups van e-mails en bestanden. Behoud de mailstructuur, inclusief alle labels en mappen.
  • Bepaal als school hoe lang je deze volledige back-ups moet bewaren.
  • Met een overzichtelijk dashboard creëer je inzicht in wat de organisatie deelt met de buitenwereld.
  • Je hoeft niet zelf een back-upserver op te zetten en Afi is binnen 10 minuten volledig overgezet en klaar voor gebruik.
  • Je ontvangt een duidelijke verwerkersovereenkomst.
Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met Cloudwise via 0348 23 33 30 of sales@cloudwise.nl! Bij interesse in het collectief voor ICT-Hardware neem dan contact op met Schoolinkoop door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl.