CO2-meters, hoort jouw school bij de 40%?

CO2-meters_Schoolinkoop_Luchtkwaliteit
CO2-meters, hoort jouw school bij de 40%?

Het was al bekend, echter sinds de pandemie is het alleen maar duidelijker geworden. De ventilatie van schoolgebouwen moet verbeterd worden om zo de leer- en werkomgeving in het onderwijs te verbeteren. De Rijksoverheid heeft besloten om alle scholen in Nederland, op zijn vroegst, vanaf 1 juli 2023 te verplichten om in ieder klaslokaal een werkende CO2-meter te hebben hangen. Met dit belang in gedachten heeft Schoolinkoop een tender uitgebracht om scholen tijdig te voorzien van kwalitatieve CO2-meters met de daarbij hoogwaardige service en afspraken.

Beslissingen vanuit het Rijk

Volgens de Rijksoverheid is onder scholen een peiling gehouden en daaruit blijk dat ongeveer 60% een werkende CO2-meter in ieder klaslokaal heeft hangen, echter heeft 40% van de scholen dit nog niet. Om voorbereid te zijn op een toekomstige stijging in coronabesmettingen wordt een werkende CO2-meter in ieder klaslokaal verplicht. Scholen die gebouwd worden en die gaan renoveren zijn momenteel al verplicht om CO2-meters te plaatsen in alle lokalen.

Quantum Air

Na het publiceren van de tender zijn er meerdere inschrijvers binnen gekomen. Quantum Air is beoordeeld als de leverancier met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. Samen met Quantum Air wil Schoolinkoop de 40% scholen ondersteunen in het aanschaffen en gebruiken van kwalitatieve CO2-meters. Quantum Air biedt CO2-meters en software aan die in Nederland ontwikkeld zijn en voldoen aan de wetgeving!

De sensoren monitoren diverse aspecten die te maken hebben met een gezonde binnenlucht, zoals CO2, luchtvochtigheid en temperatuur. De gegenereerde gegevens zijn te zien in het dashboard en hier kunnen analyses worden gemaakt. Ook worden er wekelijkse en/of maandelijkse rapportages opgesteld. Als kers op de taart staan Quantum Air en Schoolinkoop klaar om scholen te voorzien van verbeterplannen en deze, indien wenselijk, ook daadwerkelijk uit te voeren.

Subsidie voor betere ventilatie!

Scholen die kampen met acute ventilatieproblemen kunnen een subsidie aanvragen met de Maatwerkregeling Ventilatie in Scholen. Met deze regeling kunnen schoolbesturen maximaal 60% financiering vanuit het Rijk aanvragen. De CO2-meters van Quantum Air voldoen aan de vereisten om in aanmerking te komen voor deze subsidie.

Kletsen kan nooit kwaad!

Interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met Schoolinkoop door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl of door te bellen naar +31 73 888 53 08. Samen met Quantum Air bespreken wij graag de mogelijkheden voor jouw schoolgebouw(en)!

Op deze pagina vind je meer informatie over Quantum Air en het product!