Combineer hygiëne met duurzaamheid

sanitaire producten_schoolinkoop
Combineer hygiëne met duurzaamheid

Als school wil je de leerlingen en je medewerkers een gezonde en veilige leer- en werkomgeving bieden. Hygiëne speelt daarin een belangrijke rol. Wist je dat goede hygiëne prima te combineren is met duurzaamheid?

Eén van de belangrijkste oorzaken van ziekte op school is besmetting via de handen. Goed de handen wassen helpt: bijna alle ziekmakende bacteriën verdwijnen als je de handen 20 seconden wast met zeep en daarna droogt. Een handdoekautomaat met bio-katoenen handdoekrollen is de meest hygiënische en duurzame methode om je handen te drogen.

Werk met de natuur, niet tegen
Een bio-katoenen handdoekrol is een 100% natuurproduct en daarom dus 100% biologisch afbreekbaar. Het gebruik van bio-katoenen rollen levert tot 48% minder CO2-uitstoot en tot 79% minder papierafval op. Dat komt omdat één handdoekrol zeker 200 keer gewassen kan worden. En zelfs daarna nog kan worden ingezet als poetsdoek, dweil of mops.

Wat is bio-katoen?
Katoen is een zachte vezel die uit de zaden van de katoenplant groeit. De vezels worden tot draden gesponnen en gebruikt om luchtdoorlatend textiel (bijvoorbeeld een handdoekrol) van te maken. Het uitgangspunt voor biologische katoen is: ‘Werk mét de natuur, niet tégen de natuur’.

Bio-katoen is een sociaal en ecologisch beter alternatief omdat de boeren geen kunstmest, bestrijdingsmiddelen of ontbladeringsmiddelen gebruiken. In plaats daarvan teelt men de katoen volgens natuurlijke methoden waaronder wisselbouw en gebruikt men “goede” insecten om de “slechte’ insecten te bestrijden. Om het land te bemesten wordt plantaardig en dierlijk afval gebruikt. Door over te stappen op biologisch katoen neem je je maatschappelijke verantwoordelijkheid en lever je zo een bijdrage aan een lagere milieudruk.

Eersteklas hygiëne
CWS biedt scholen complete oplossingen op het gebied van hand- en toilethygiëne en vloerverzorging. Een goede handhygiëne bevordert de gezondheid van jouw leerlingen en leerkrachten en kan het ziekteverzuim aanzienlijk terugdringen. Bij CWS kan je terecht voor oplossingen die handhygiëne verbeteren, van zeepdispenser tot handdoekautomaat.

Een handdoekautomaat met een bio-katoen rol werkt eenvoudig, droogt je handen hygiënisch en is kindvriendelijk. Voor iedereen een eigen schone portie handdoek, de gebruikte portie wordt automatisch teruggetrokken in de automaat. En dankzij het tweekamersysteem blijft het schone gedeelte handdoekrol gescheiden van het gebruikte gedeelte, om kruisbesmetting te voorkomen. Je hebt de keuze uit een handmatig treksysteem of een sensor gestuurde ‘no touch’ variant.


Altijd een schone bio-katoen rol

CWS staat voor service: zij zorgen voor de plaatsing van de handdoekautomaat en de
beschikbaarheid van voldoende schone bio-katoen handdoekrollen. Een servicemedewerker van CWS haalt volgens schema, afgestemd op gebruiksfrequentie, de gebruikte rollen op en verwisselt deze voor schone frisgewassen rollen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van schone bio-katoen rollen.

Gebruikte rollen worden gewassen in onze wasserij middels een duurzaam was proces. Na iedere wasbeurt worden de rollen opnieuw ingezet. Bij een levensduur van 200 wasbeurten, is het gebruik van één bio-katoen handdoekrol vergelijkbaar met het verbruik van ±65.000 papieren servetten, ruim 100 kilo aan papierafval.

Met deze efficiënte oplossingen draagt CWS bij aan het verminderen van ziekteverzuim en het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van jouw school.