Duurzaamheid in het onderwijs

Afvalverwerking_Schoolinkoop_Onderwijs_Afval scheiden_duurzaamheid
Duurzaamheid in het onderwijs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Duurzaamheidsdoelstellingen, welke school kent ze nou niet! Zo bepalen scholen wat zij in de aankomende jaren willen bereiken op het gebied van duurzaamheid. Om belangstelling te creëren onder de nieuwe generaties wordt hier tegenwoordig ook veel tijd aan besteed tijdens de lessen. Wat doet jouw school al om de duurzaamheid te verbeteren?

Iedereen aan boord

Jongeren zijn vaak niet bewust van het feit dat het klimaat verandert. Daarom is het belangrijk om dit vaker in het onderwijs te bespreken! Naast het feit dat leerlingen en kinderen op deze manier positief beïnvloed worden, kunnen zij dit ook meenemen naar huis. Dit is de manier om een beweging te realiseren! Een van de manieren om interesse op te wekken bij leerlingen is door actuele voorbeelden te gebruiken waar de school zelf al aan werkt of aan gaat werken. Denk aan afval, energie en voedsel.

Afval scheiden op school!

Scheid jij het afval al op school? Scheiden bij de bron is een makkelijke manier om leerlingen hiermee in aanraking te laten komen! In de beste gevallen passen ze dit dan ook toe in huis, bij de sportvereniging of op vakantie. Daarnaast moet natuurlijk in de lessen het belang van afval scheiden besproken worden. Dit geeft de leerlingen een reden om het ook daadwerkelijk uit te voeren! Daarom heeft Renewi onderwijspakketten samengesteld voor het PO en VO. Met deze informatiepakketten kunnen kinderen en leerlingen door te knutselen of door presentaties te bekijken meer in contact komen met wat voor impact afval heeft op het milieu!

Het wegen van het afval

Renewi is voor een groot aantal scholen al de aangewezen afvalverwerker. Maar waarom kiezen scholen nou eigenlijk voor deze partij? Naast het feit dat zij door heel Nederland ledigen tegen een goed tarief kunnen ledigen voor deelnemers van Schoolinkoop, wegen zij ook al het opgehaalde afval! Dit doen zij voor alle afvalstromen. Met een eigen portaal heeft jouw school te allen tijde toegang tot een overzicht van het verbruik. Deze rapportages kunnen geanalyseerd worden en Renewi kan op basis van de gewichten en de ledigingsfrequentie oplossingen bieden, zoals minder ledigen of grotere/kleinere afvalbakken plaatsen. Dit is een van de manieren om duurzaamheid in het onderwijs te ontwikkelen.

Heb jij interesse in het afvalverwerking collectief? Neem dan contact op met Schoolinkoop door het onderstaande formulier in te vullen of door te bellen naar +31 73 888 53 08.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]