Een schoonloopmat is essentieel in de herfst en winter!

Schoonloopmat_Sanitaire producten_Schoolinkoop
Een schoonloopmat is essentieel in de herfst en winter!

De herfst is al even onderweg en de winter doet binnenkort zijn intrede. Dat betekent meer regen en viezigheid. In deze periode wordt er veel meer vuil naar binnen gelopen dan in de lente of zomer. Met een schoonloopmat in jouw schoolgebouw kan je er toch voor zorgen dat het schoon, droog en veilig blijft.

Wist je dat:

  • 80% van alle stof, vuil en viezigheid naar binnen wordt gelopen of gereden
  • Bij nat weer tot 12 keer meer viezigheid naar binnen wordt gewandeld
  • 90% van de valpartijen ontstaan als gevolg van een natte vloer

Juist om bovenstaande redenen is het essentieel om een goede schoonloopmat bij de entree te plaatsen. Er zijn dus vele voordelen om (extra) matten te plaatsen in de herfst en winterperiode.

Minder vieze voetafdrukken
Schoonloopmatten van CWS nemen tot 94% van het vuil, stof en vocht op als scholieren en medewerkers eroverheen wandelen. Dit zorgt ervoor dat de entree netjes en schoon blijft. Bovendien zal de vloer minder snel slijten.

Verbeter de veiligheid
Op scholen is veiligheid van groot belang en hier draagt een schoonloopmat zeker aan bij door de inloop van vocht te voorkomen. 90% van val incidenten zijn namelijk een gevolg van een natte vloer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat scholieren of medewerkers vallen of struikelen.

Lagere schoonmaakkosten
Veel tijd van schoonmakers wordt besteed aan het schoonmaken van de vloeren. Als het buiten druilerig weer is, dan kan je je voorstellen dat de vloer extra vies wordt en meer aandacht vergt. Door het plaatsen van schoonloopmatten verminder je de tijd die nodig is om de vloeren schoon te maken.

Wintermattenactie
Profiteer nu van de tijdelijke wintermattenactie van CWS!  Met deze mattenactie maak je flexibel gebruik van schoonloopmatten in de maanden wanneer ze het meest van pas komen.

Een CWS-servicemedewerker bezorgt en wisselt periodiek de vies geworden mat(ten) om voor een frisgewassen exemplaar. Zo blijft de optimale vuil- en vocht absorberende werking gewaarborgd. Geen mat meer nodig? Zet dan de service gemakkelijk weer stop.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik verder of neem contact op met schoolinkoop door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl of door te bellen naar +31 73 888 53 08.