Help mee om de wereld schoon te houden! Introduceer het statiegeldsysteem op jouw school.

statiegeldsysteem_Schoolinkoop_afvalbakken
Help mee om de wereld schoon te houden! Introduceer het statiegeldsysteem op jouw school.

Het statiegeldsysteem op scholen – Samen maken we een verschil! 

Help ons bij het creëren van een schonere en duurzamere wereld door het invoeren van een statiegeldsysteem op jouw school, in samenwerking met Lyreco en Schoolinkoop. Leerlingen kunnen hun plastic flessen met statiegeld inleveren, waardoor we niet alleen de hoeveelheid afval verminderen, maar ook recycling stimuleren.

Voordelen van het afvalsysteem: 

  • Bewustwording: Leerlingen leren over het belang van recycling en hoe ze hun steentje kunnen bijdragen aan een schoner milieu.
  • Financiële ondersteuning: Het ingezamelde statiegeld kan worden gebruikt voor schoolprojecten, activiteiten of goede doelen, doordat ook de hoeveelheid restafval afneemt zullen de kosten voor het restafval ook afnemen.
  • Samenwerking: Het afvalsysteem bevordert teamwerk en samenwerking binnen de schoolgemeenschap.
Hoe werkt het? 
  1. Bewaar lege plastic flessen met statiegeld.
  2. Deponeer ze in de speciale statiegeldcontainer die bijvoorbeeld bij de ingang van de school staat.
  3. Het ingezamelde statiegeld wordt gebruikt voor schoolprojecten of goede doelen.

Ben jij geïnteresseerd in of wil jij meer informatie ontvangen over dit concept? Neem direct contact op met Bob Barmentlo van Lyreco door middel van de onderstaande contactgegevens of stuur een mail naar info@dev.schoolinkoop.nl. Meer informatie over het collectief voor afvalbakken is te vinden op deze pagina!

Bob barmentlo_lyreco_schoolinkoop_kantoorartikelen

Telefoon: +31 (0)6 26 53 85 25

Mail: bob.barmentlo@lyreco.com

 “Laten we samen een positieve impact maken en een duurzamere toekomst creëren.” 

 

Statiegeldsysteem_Schoolinkoop_Afvalbakken

PETman

Grote afvalbak van hoogwaardig kunststof voor het inzamelen van (pet)flesjes. Met zijn opvallende verschijning moedigt de PETman fles aan tot het scheiden van flesjes. Bijpassende afvalzakken houden de binnenkant schoon. Wikkel apart leverbaar (en vanaf 5 stuks te personaliseren). Een ideale oplossing voor evenementen, horeca, festivals en sportverenigingen. Leverbaar in verschillende (standaard) kleuren. Deze oplossing is er ook voor blikjes, zie bovenstaand voorbeeld van de Canman.