Het ledigen van restafval kan ook duurzaam!

afvalverwerking_duurzaam_schoolinkoop
Het ledigen van restafval kan ook duurzaam!

[vc_row columns=”1″][vc_column][vc_column_text]

Afvalverwerking, het is en blijft belangrijk! Tegenwoordig wordt het belang van het scheiden van afval steeds meer in de schijnwerpers gezet. Zo wordt het scheiden en ophalen van afval al in veel gemeentes toegepast. Veel huishoudens in Nederland hebben hier dus al mee te maken en weten hoe het werkt. Echter zie je dat het afval op de werkvloer en in het onderwijs veelal in de restafval container belandt. Vaak wordt het afval hier niet gesorteerd en dat heeft te maken met de hoge kosten. Je huidige kostenniveau blijven hanteren en toch duurzaam te werk gaan? Verduurzaam het ledigen van restafval doormiddel van een efficiënt proces!

Wegen en afwegen

Naast het feit dat het gescheiden inleveren en ophalen van afval een duurzame methode is, is het ook belangrijk om te kijken naar het proces van het ledigen van restafval. Restafval wegen, niet iedereen is er bekend mee. Dit is de manier waarop dit proces verloopt:

De dienstverlener voert net zoals andere dienstverleners de ledigingen uit. Echter is het mogelijk om het afval dat in de container zit te wegen. Het gewicht dat gewogen is kan teruggevonden worden in het online portaal en met deze gegevens kunnen meerdere conclusies worden getrokken. De container kan namelijk te groot zijn voor de hoeveelheid afval dat er wordt ingezameld, de container wordt te vaak geledigd, de container moet juist vaker geledigd worden of er is een grotere container nodig.

Advies van de experts

Samen met afvalverwerker kan de gegenereerde data geanalyseerd worden. Doormiddel van de kennis van de experts kan het proces efficiënter en effectiever worden ingericht. Dit kan in enkele gevallen leiden tot een duurzamer proces. Dit is een manier om duurzaam en kostenbewust met afval om te gaan!

Heb jij vragen over dit onderwerp of ben jij benieuwd naar wat Schoolinkoop voor jouw school kan betekenen op het gebied van afvalverwerking? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 73 888 53 08 of door te mailen naar info@dev.schoolinkoop.nl.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]