Ongedierte bestrijden of juist voorkomen?

Ongedierte_voorkomen_Schoolinkoop
Ongedierte bestrijden of juist voorkomen?

Met ongedierte bedoelen we dieren en insecten die ongewenst huizen, bedrijven, scholen of andere instelling binnendringen. Alleen de gedachte aan ongedierte in je school is niet bepaald prettig, laat staan wanneer het je daadwerkelijk overkomt! Ongedierte voorkomen is daarom efficiënter en effectiever dan het bestrijden.

Vaak wordt er pas aan de bel getrokken op het moment dat ongedierte de weg in het pand al gevonden heeft. Vooral in het onderwijs is het belangrijk om ongedierte te voorkomen i.p.v. te bestrijden. Zo behoud je een veilige en kwalitatieve leer- en werkomgeving. En op het moment er toch geconstateerd wordt dat er ongedierte aanwezig is, moet dit op een veilige manier worden bestreden. Het is uiterst belangrijk om niet te werken met giftige stoffen die de leerlingen en medewerkers ziek kunnen maken. Samen met Anticimex wil Schoolinkoop scholen helpen om ongedierte te voorkomen en te bestrijden!

Hoe ontstaat ongedierte?

Ongedierte zoekt naar onderdak waar het ook voedsel kan eten, zeker wanneer het buiten koud is. Vaak zijn deze dieren te vinden in ruimtes waar bijna nooit iemand te vinden is zoals in kruipruimtes, kelders en zolders. Daar knagen zij aan kabels, vernielen ze meubels en in enkele gevallen kunnen zij zelfs ziektes verspreiden! Denk bij ongedierte niet alleen aan muizen, ratten en insecten. Ook vogels kunnen voor overlast zorgen.

Hoe ontstaat er ongedierte in jouw gebouw?

  • Hygiëne: Hoe schoner het gebouw, hoe minder kans op overlast van ongedierte;
  • De buren: Ongedierte kunnen in één gebouw ontstaan en zich verspreiden naar de gebouwen ernaast;
  • De staat van het pand: Vaak komt ongedierte voor in oude panden, omdat hier meer gaten en kieren te vinden zijn. Zorg er daarom voor dat alles goed dicht zit en dat jouw pand in een goede staat verkeerd.

Wil jij weten wat Anticimex en Schoolinkoop voor jouw school kunnen betekenen? Stuur dan een mail naar info@dev.schoolinkoop.nl en wij nemen z.s.m. contact met je op!