Tips om ongedierteoverlast op school tijdens de zomer te voorkomen

Tips Ongedierteoverlast_Schoolinkoop
Tips om ongedierteoverlast op school tijdens de zomer te voorkomen

Met de zomerse temperaturen in volle gang, kan jouw school te maken krijgen met een toename van ongedierte. Het warme weer trekt verschillende soorten ongedierte aan, die op zoek gaan naar een toevluchtsoord in huizen en gebouwen. In dit artikel delen we enkele tips om ongedierteoverlast op school tijdens de zomer te voorkomen.

Ongedierte in de zomer

Terwijl knaagdieren zoals muizen en ratten vooral in de herfst en winter binnendringen, zijn er tijdens de lente en zomer andere soorten ongedierte die jouw pand kunnen binnendringen. Enkele veelvoorkomende ongediertesoorten tijdens deze periode zijn onder andere:

 • Mieren
 • Vliegen
 • Horzels
 • Muggen
 • Wespen
 • Motten
 • Kevers
 • Vlooien
 • Kakkerlakken
De belangrijkste oorzaken van ongedierteoverlast in de zomer

Er zijn verschillende redenen waarom ongedierte jouw schoolgebouw aantrekkelijk kan vinden tijdens de zomermaanden. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken inclusief tips om ongedierteoverlast tegen te gaan:

 1. Beschadigd dak: Een beschadigd dak kan een gemakkelijke toegangspoort vormen voor ongedierte. Zorg ervoor dat het dak in goede staat verkeert en eventuele scheuren of openingen worden gerepareerd.
 2. Ventilatieroosters: Ventilatieroosters kunnen dienen als toegangspunten voor mieren en ander klein ongedierte. Controleer regelmatig of de roosters goed afgesloten zijn en repareer eventuele gebreken.
 3. Opslagruimtes: Ongedierte kan zich verschuilen in opslagruimtes, zoals houten balken en dozen met opgeslagen spullen. Houd deze ruimtes schoon, georganiseerd en vrij van voedselresten om ongedierte te ontmoedigen.
 4. Geopende ramen: Openstaande ramen kunnen een uitnodiging zijn voor vliegen, muggen en wespen. Zorg ervoor dat ramen zijn voorzien van horren of gebruik vliegenramen om ongewenst ongedierte buiten te houden.
 5. Buitenomgeving: Een overwoekerde buitenomgeving kan schuilplaatsen en voedselbronnen bieden voor ongedierte. Houd het terrein rondom de school schoon, verwijder afval en snoei overhangende takken om aantrekkelijke leefomgevingen voor ongedierte te verminderen.
 6. Kantine en keukens: Voedselresten en afval in de kantine en keukens trekken ongedierte aan. Zorg voor een strikte schoonmaakroutine, sluit voedsel goed af en leeg afvalbakken regelmatig.
Preventieve ongediertebestrijding

Het implementeren van preventieve maatregelen, zoals regelmatige inspecties, afdichten van openingen en professionele behandelingen, minimaliseert de kans op ongedierteoverlast en beschermt de schoolomgeving op de lange termijn. Dit zorgt voor een veiligere en gezondere omgeving voor zowel leerlingen als personeel.

Anticimex voert bij meerdere scholen de ongediertebestrijding uit naar aanleiding van de collectieve Europese aanbesteding voor ongediertebestrijding. Jouw school kan ook deelnemen aan dit collectief! Neem contact op met Schoolinkoop en wij helpen je graag verder!